СРЕДНОШКОЛЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ДЕНЕСКА МОЖЕА ДА ДАРУВААТ КРВДО 12 ЧАСОТ СОБРАНИ БЕА ДВАЕСЕТИНА КРВНИ ЕДИНИЦИ

Денес во фоајето при домот на културата „Иван Мазов - Климе“ во Кавадарци, се одржа отворена крводарителска акција за сите граѓани а акцентот беше ставен на учениците и вработените во трите средни училишта во градов. Кога учениците се во прашање денес можеа да даруваат скапоцена течност само оние кои имаат полни 18 години или два месеци помлади од 18 год но само со писмена согласност од родителите. Организатори беа ОО на Црвениот Крст на град Кавадарци и Институтот за трансфузиона медицина и според нивните податоци до 12 часот беа собрани дваесетина крвни единици.

м.в.