Вкупно 2.611.143 милиони садници ќе бидат пошумени со утрешната, 17. акција „Ден на дрвото ­ засади ја својата иднина.

Kе се користат црн и бел, бор, багрем, јасен, јавор, чемпрес, аризонски чемпрес, смрча, дуглазија, даб, питом костен, дива круша, црн орев.Во Општина Кавадрци утре ке се пошумува на висорамнината Витачево.Ке бидат посадени нови 35 илјади садници .Денеска пошумувањето започна со садење дрвца пред храмот Света Петка-Параскева во новиот центар:Видео прилог: