МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 14 јануари 2018 година во  Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци  се одржа традиционалниот  Годишен концерт на Фолклорниот ансамбл “Тиквеш“.На истиот со кореографии на македонски игри и песни  се претставија сите групи ,по возраст, кои егзистираат во ансамблот.Гости на  ова фолкорна вечер  беа членовите на Фолклорниот ансамбл “Типопластика“ од Горњи Милановац- Србија, кои имаат долгогодишната соработка со нашиот ансамбл.