МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oд Архивата на РТК- ви го доближува селото Дабниште, село од кое потекнуваат повеке кавадарчани со кои можеби сте пријатели или роднини.
2001 година новинарот Лилјана Илиева-престојуваше во ова прекрасно село и разговараше со повеке соговорници меѓу нив : Цвета Темова Трифунова ,Д-р Миле Петров,Перо Бојков, Весна Ѓорѓиева,Петре Камчевски и други. Сега Дабниште е изменето, луѓето се вратија и најмалку неколку месеци во годината живеат во него. Но како беше пред 16 години. Погледајте.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)