МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oд Архивата на РТК- ја посветуваме на  Д-р Џевад Алибеговски , човек кој цел живот го сака  Кавадарци.Напиша книга за својот град и ја остави во аманет на генерациите.Новинарот Зорица Атанасова посветува емисија  за него, во која  ке откриете повеке за овој човек кој живеел непосредно до јаворот кај  реката, и особено се осврнува на времето на 30 години од минатиот век.Ги опишува значајните настани тоа време.