МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Лазар Илиев-долгогодишен секретар на Народна Техника од Кацвадарци, сега во пензија, спаѓа во неколкумината ретки хроничари на Кавадарци.
  Најпрвин со фотоапарат а подоцна и со камера тој ги регистрора позначајнитре работи кои се случуваат во Кавадарци .Благодарение на него во архивата на градот засекогаш остануваат забележани;Мото Трките, Тиквешкиот гроздобер,рушењето на ридот „Градот„ во Моклиште,и други настани.Тој во пеесетите и шеесетите години ги држрше курсевите во фотосекција на Народна техника, така што многу регерации вљубеници во фотографијата основата ја научија од него.И не само тоа тој е заслужен и за друго.Емисијата направена за него 2003 година од РТК ,од новинарот Мирјана Мукаетова зборува за тоа.