МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Бесмртнииот дух на Страшо Пинџур
На 4 јануари се навршија 74 години од убиството на народниот херој-Страшо Пинџур-една од најзначајните револуционерни личности од Кавадарци.За него никогаш не е доста да се зборува.Но сепак ова емисија ке сведочи за големината на Страшо за идните генерации. Новинарите Љубица Кимова и Мирјана Мукаетова 2002 година ја авторизираа емисијата „Бесмртнииот дух на Страшо Пинџур„. За револуционерот за неговиот бурен период говорат негови блиски соборци и пријатели поради што емисијата има поголемо значење. www.rtk.mk ви овозможува да чуете ретки сведоштва за нешто подалечно минато.