МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Од Архивата на РТК овојпат ви овозможува да го запознаете автентично Кавадарци пред и по 2 Светска војна со збор и слика.
Преку разговорот со познатиот фотограф Ване Малинков –Ќендо и неговите црно бели фотографии ке се запознаеме со историјата на овој град кој се разви од мала касаба до модерен град.За Ќендо и за Кавадарци во емисијата зборуваат компетентни соговорници:Љупчо Шкартов,генерал Тодор Атанасовски, Петре Камчевски,Тошо Чулев. Сниматели на емсијата се Блаже Малинков и Ѓорѓи Голчев.Емисијата е работена во 2 дела од новинарот Марјан Димитров 2002 година и носи наслов „Фотохроника на Ќендо за Кавадарци“.Вториот дел ке го емитуваме во Вторник на 31 јануари 2017 на нашиот портал www.rtk.mk и на FB профилот.