МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)


Од Архивата на РТК, не води на „Илинденските средби“  во Бошавијата, поточно во село Долна Бошава 2001 година.Наши соговорници се поранешниот градоначалник на Општина Конопиште Душко Ѓорѓиев,Ѓоко Атанасов-поранешен престедател на МЗ„Долна Бошава“,сточари во селото, поранешни жители кои биле на славата на селото и други.Автор на емисијата е новинарот Роска Кимова.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ