МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Винарија Попова кула –Демир Капија првата берба за имаше 2005 година
Деновиве  во Винаријата  Попова кула стартува  бербата  во 2017 година  со грозје од своите плантажи.Прва стасаа сортата  шардоне. За арно, за убаво нека е . Винарската визба Попова Кула и лозовите насади се лоцирани на јужната падина на Велико Брдо, западно од прекрасното градче Демир Капија  во близина на автопатот Е-75. Демиркапискиот регион располага со одлични климатски и почвени услови за одгледување на винова лоза.Разговор со сопственикот на Винаријата Јордан Трајков.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)