Денеска не беше извршено стартувањето на новиот пазар на улицата „Никола Минчев„ кој преставува замена на постојниот каде досега се користеше за пазар.Новјот пазар ќе се гради 9 месеци ., според планот.

Комуналец известува дека новиот пазар ќе стартува со работа по два дена , тоа ке се случи од петок 19 февруари. Денеска старуваа работите на рушење на постојната инфраструктура на пазарот.

Интегрално соопштение;

„СЕ известуваат граѓаните дека почнувајќи од петок (19.02.2021) Градскиот зелен пазар ќе работи на новата локација спроти гранична полиција.

ЈП Комуналец Кавадарци.

150936941_424294175325838_645858402737080342_n