МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oд архивата на РТК- ви го враќа времето кога радиото беше најпопуларен медиум во Тиквешијата конретно Радио Кавадарци.
Киро Поп Ангелов го имаше одличниот спикерски глас во 60 и 70-те години.Маријана Пешиќ 2002 година му направи документарка во која, Киро ви ги раскажува популарните анегдоти од тоа време . Насловот на емисијата е „Зборува Радио Кавадарци... Од споменарот на Киро Поп Ангелов““