МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

3Д пешачкиот премин-практичен за безбеден премин

Сојуз на извидници на Македонија заедно со новиот Извиднички одред „Соколи“ - Кавадарци, реализираа дводневен извиднички караван.Првиот дел од караванот граѓаните и извидниците од Кавадарци имаа можност да ги искусат извидничките игри и активности и да се запознаат со извидничкото движење, додека вториот ден, заедно со локалната самоуправа беше реализиран и нацртан 3Д пешачки премин пред О.У. Страшо Пинџур, за зголемување на свеста кај возачите и зголемување на безбедноста на децата.